Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×



Details

Submitted on
April 13, 2011
Image Size
357 KB
Resolution
467×700
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
2,875 (1 today)
Favourites
277 (who?)
Comments
97
Downloads
94

Camera Data

Make
Canon
Model
Canon EOS 7D
Shutter Speed
63/1 second
Aperture
F/3.5
Focal Length
10 mm
ISO Speed
1600
Date Taken
Apr 13, 2011, 4:57:58 AM
Software
Adobe Photoshop CS5 Macintosh
Sensor Size
2mm
×
Astral by adityapudjo Astral by adityapudjo
Milky Way Galaxy above Indonesian Sky
Ciwidey, Indonesia
Add a Comment:
 
:iconetoilelituanienne:
Critique by EtoileLituanienne Jan 19, 2012, 12:16:03 PM
Firstly, I'd like to say that I am not a professional photographer and I hope that you won't be offended that an amateur writes a critique for your artwork.
And about the photo, as stargazing is one of my hobbies, I am pretty amazed by the quality of this photo. I don't know how much of photoshoping you used here but it looks very natural. I have always wanted to try photographing stars and galaxies but I don't have proper equipment so I must say that I am pretty jealous.
So all I want to say is that I think this photo is perfect, well done :)
What do you think?
The Artist thought this was FAIR
1 out of 1 deviants thought this was fair.

The Artist has requested Critique on this Artwork

Please sign up or login to post a critique.

:icon29cfrun:
29cfrun Aug 13, 2012  Hobbyist Photographer
how the f#!@ awesome
Reply
:iconcussypat:
How did you get such small star trails with a 63s exposure? When I take a picture with a 25-30s exposure I get notable and annoying star trails. So how did you take the earths rotation into account when you took this photograph.

Also, the photo is amazing!
Reply
:iconczertice:
Czertice Dec 21, 2011  Hobbyist Photographer
Wow.
Reply
:iconnankqelande:
hallo kang mas om masbro..

boleh mungkin kalo gw nanya gmn caranya ambil pic seperti ini.
percobaan berkali kali gagal trs.

thx

--
btw, nice photo
Reply
:iconadityapudjo:
hmm..maaf baru baca komennya buat ambil milky way biasanya harus di tempat yg bintangnya kliatan banyak..milky way ini ga kliatan sama mata..bentukny kaya awan tipis yg ga berubah bentuk dan disitu2 aja ga pindah2..dia bisa kliatan klo tempat lo motret ga ada artificial light atau cahaya pantulan dari kota..klo meta data kamera bisa diliat di bawah fav and comment..:)
Reply
:iconnankqelande:
ini foto distack atau cuma single foto om?
sempet juga baca-baca beberapa artikel yg nge-stack 2-5foto biar bisa keliatan jelas si bima nya.
dan satu lagi, untuk foto diatas FG ada di kapal, kalo seandainya ga ada FG saat kita motret apa yg kita fokusin om? dan kenapa pake bukaan besar (angka kecil)? kenapa ga bukaan kecil.

sori om kalo banyak tanya.
thx
Reply
:iconadityapudjo:
ngga..1 exposure aja..klo pake bukaan kecil si milky waynya ga kan kliatan..itu aja gw udh pake iso tinggi baru bisa kliatan di shutter 30"..knp harus 30" klo diatas 30" biasanya bintang itu udh bergerak muter..harus ada FG aneh bgt klo ga ada..
Reply
:iconnankqelande:
om share post processing nya dong kalo berkenan :D
Reply
:iconadityapudjo:
naikin contrast, sharpening :D
Reply
Add a Comment: